Mig og Crescent

Mange nordjyder - og turister - har forbundet HMS Crescent med ankret, der i mange år stod foran vestgavlen på Mårup Kirke. Det gjorde jeg også, indtil jeg kom på sporet af skibets historie - nærmest ved et tilfælde.

Der er skrevet og dokumenteret rigtigt meget om fregattens forlis udfor Rubjerg Knude i december 1808. For år tilbage satte jeg mig for stykke skibets historie sammen fra det blev søsat i oktober og til det endte som vrag.

HMS Crescent kom vidt omkring. Hjemmesiden er derfor inddelt efter perioder, hvor den var knyttet til forskellige flåder.

I foråret 2021 udkom min bog, HMS Crescent, på forlaget Saxo, hvor bogen kan bestilles. Hjemmesiden vil stadig blive opdateret med nye historier og viden, efterhånden som jeg finder frem til nyt.

Anders Østerby

Seneste nyt

15-Maj-2021

Bibliotekar Bjarni Å. Filholms kommentarer til bogen

Nu har jeg fået læst din fine bog om The Crescent, og hvad der gik forud.
Der er interessant at læse om den tids forhold i den engelske flåde og skibenes bevægelser i forbindelse med verdenshistorien. Og de stakkels forfrosne sømænd, der forliste så kummerligt ved Mårup. Jeg var glad for at læse bogen, og jeg blev klogere på mange ting, mens jeg læste den.
Det er også underholdende at læse de forskellige historiske breve og dokumenter. Tak nok engang Anders.
Venlig hilsen Bjarni